Skip to content

Je keuken spuiten?

1

Je keuken laten spuiten

Wil je je keuken mat zwart verven, hoogglans wit, zijdeglans in RAL 5009 (blauwtint), of misschien wil je je keukenkastjes in Farrow&Ball. Wil jij je nieuwe Ikea keuken laten spuiten, kies dan eerst je METOD keuken uit bij Ikea en kijk wat voor soort frontjes (deurtjes/lades) je wilt. Je kijkt hierbij dus alleen naar het materiaal en het uiterlijk van het frontje. Wil je profiel, of juist vlak. En hoe zit het met de handgrepen? Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kunnen wij je adviseren welke frontjes je het best kunt gaan kopen. Daarna koop je je complete keuken bij Ikea.

2

Kleur

De kleur die wij op jouw keukendeurtjes spuiten bepaal jij uiteraard helemaal zelf! Je kunt kiezen uit alle RAL kleuren, NCS, Flexa, Farrow&Ball, Little Greene, Pure&Original of Sikkens. Tegen meerprijs kunnen we ook kleuren scannen.

3

Afwerking

Je kunt kiezen uit de volgende afwerkingen: mat, zijdeglans of hoogglans. Als je een frontje hebt met houtstructuur (nerf), hou er dan rekening mee dat deze structuur minder zichtbaar en voelbaar wordt na het spuiten. Dit komt omdat we de panelen licht moeten opschuren alvorens deze te kunnen aflakken.

4

Transport

Woon je binnen een straal van 40 km van Nieuw-Vennep, dan kunnen we tegen meerprijs je keuken halen en brengen, maar dit mag je ook zelf doen. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 14.45 uur. Neem alleen de onderdelen mee die gespoten moeten worden; frontjes, plinten, poten en bedekkingspanelen.

Maar wat ook handig is; je kunt je keuken of PAX kast ook direct vanuit Ikea bij ons in de werkplaats laten afleveren. Zo heb je niet eerst alle dozen bij je thuis. Wel zo makkelijk!

5

Spuiterij

Is je keuken eenmaal bij ons binnen zullen we alle onderdelen tellen. Daarna schuren we de frontjes handmatig licht op, zodat de lak beter hecht en zullen we je keukendeurtjes spuiten in de kleur die jij wilt. Houd er rekening mee dat frontjes met profiel (bijvoorbeeld Bodbyn) meer werk is om te schuren dan bijvoorbeeld de vlakke frontjes van de Veddinge lijn, en dit dus extra kosten met zich meebrengt. Dit geldt ook voor frontjes met vitrineglas. Om te voorkomen dat het glas gespoten gaat worden moeten we dit in de spuiterij allemaal afplakken met tape. Dit is extra werk en is om deze reden duurder.

6

Heb je al nagedacht over de binnenkant?

We zullen de binnenzijde van de deurfrontjes en ladefrontjes standaard afwerken in dezelfde kleur als de voorzijde. Kies je voor de afwerking mat of zijdeglans, dan zal de binnenzijde ook in deze afwerking in dezelfde kleur worden meegenomen. Kies je voor de afwerking hoogglans, dan zal de binnenzijde worden afgewerkt in zijdeglans in de door jou gekozen kleur. Wil je dit liever onbewerkt laten of anderzijds afgewerkt neem dan even contact met ons op. Voor de afwerking mat en zijdeglans is onze levertijd doorgaans 2 weken, voor hoogglans is dit 3 weken. Omdat bedekkingspanelen en plinten maar 1 zichtzijde hebben, zullen we deze panelen aan alleen de voorzijde spuiten.

7

Mijn type keuken staat er niet bij

Uiteraard kunnen we ook de andere lijnen van Ikea keukenkastjes spuiten in de door jou gewenste kleur. Ringhult en Kallarp worden al door Ikea in een hoogglans afwerking geleverd. Dit is voor ons niet nodig omdat we een dun laagje van het frontje afschuren. Gaat jouw voorkeur uit naar een frontje zonder profiel, dan raden we je aan om de Veddinge lijn te kiezen en deze vervolgens in mat, zijdeglans of hoogglans te spuiten. Wil je van een bestaande keuken de keukenkastjes laten spuiten, of van kasten, dressoirs, badkamermeubels of anderzijds, neem dan even contact met ons op over de mogelijkheden.

8

Ik wil graag mijn PAX kast spuiten

Uiteraard spuiten we niet alleen Ikea Metod keukens, maar ook heel veel andere meubels uit het Ikea assortiment. Zo kunnen we ook je PAX kast spuiten, je Kallax opbergmeubel of wellicht de Billy Boekenkast. Neem even contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. En ook hier geldt, we spuiten je meubels in de kleur die jij wilt!

Jouw keuken laten spuiten?

Back To Top